Girişim Rönesansı İş Dünyasının Yeni Bir Dönemi

İş dünyası hızla değişiyor. Hızla gelişen teknolojinin yükselişi, dijital ekonominin ortaya çıkışı ve tüketicilerin değişen gereksinimleri, işletmeleri emek verme biçimlerini yine düşünmeye zorluyor. Bu makalede, değişen iş paradigmasını ve işe yeni bir yaklaşım ihtiyacını ele alıyoruz. Yeni bir iş paradigmasının temel unsurlarını tartışıyoruz ve bir inovasyon kültürü yaratma ve yeni bir iş modeli tatbik hikayesinde ipuçları sağlıyoruz. Ek olarak sektöründe iş paradigmasını yine tanımlayan başarıya ulaşmış bir girişimin olay çalışmasını da sunuyoruz. Değişen İş Paradigması Geleneksel iş paradigması, istikrarlı, öngörülebilir bir pazar fikrine dayanır. İşletmeler malum bir ortamda etkinlik gösterir ve stratejilerini buna gore planlayabilirler. Sadece dünya artık istikrarlı ve öngörülebilir bir yer değil. Hızla gelişen teknolojinin yükselişi, dijital ekonominin ortaya çıkışı ve tüketicilerin değişen gereksinimleri, daha değişken, belgisiz, karmaşa ve muğlak yeni bir iş ortamı yarattı. Bu yeni iş ortamı yeni bir iş paradigması icap ediyor. İşletmelerin daha çevik ve ahenkli olmaları ve değişime süratli cevap verebilmeleri gerekiyor. Ek […]

Girişim Rönesansı İş Dünyasının Yeni Bir Dönemi

Girişim Rönesansı: İş Paradigmalarını Yeniden Tanımlamak

İş dünyası hızla değişiyor. Hızla gelişen teknolojinin yükselişi, dijital ekonominin ortaya çıkışı ve tüketicilerin değişen gereksinimleri, işletmeleri emek verme biçimlerini yine düşünmeye zorluyor.

Bu makalede, değişen iş paradigmasını ve işe yeni bir yaklaşım ihtiyacını ele alıyoruz. Yeni bir iş paradigmasının temel unsurlarını tartışıyoruz ve bir inovasyon kültürü yaratma ve yeni bir iş modeli tatbik hikayesinde ipuçları sağlıyoruz.

Ek olarak sektöründe iş paradigmasını yine tanımlayan başarıya ulaşmış bir girişimin olay çalışmasını da sunuyoruz.

Girişim Rönesansı: İş Paradigmalarını Yeniden Tanımlamak

Değişen İş Paradigması

Geleneksel iş paradigması, istikrarlı, öngörülebilir bir pazar fikrine dayanır. İşletmeler malum bir ortamda etkinlik gösterir ve stratejilerini buna gore planlayabilirler.

Sadece dünya artık istikrarlı ve öngörülebilir bir yer değil. Hızla gelişen teknolojinin yükselişi, dijital ekonominin ortaya çıkışı ve tüketicilerin değişen gereksinimleri, daha değişken, belgisiz, karmaşa ve muğlak yeni bir iş ortamı yarattı.

Bu yeni iş ortamı yeni bir iş paradigması icap ediyor. İşletmelerin daha çevik ve ahenkli olmaları ve değişime süratli cevap verebilmeleri gerekiyor. Ek olarak daha alan kişi odaklı olmaları ve müşterileri için yeni ve yenilikçi yollarla kıymet yaratmanın yollarını bulmaları gerekiyor.

Hızla gelişen teknolojinin İşletmeler Üstündeki Tesiri

Hızla gelişen teknolojinin iş dünyası üstünde derin bir tesiri var. İnternet, mobil cihazlar ve bulut bilişim, işletmelerin emek verme biçimini değiştiriyor.

Örnek olarak, web işletmelerin dünyanın her yerindeki müşterilere ulaşmasını olası kılmıştır. Mobil cihazlar müşterilerin kendi şartlarına gore alışveriş yapmasını ve bilgiye erişmesini olası kılmıştır. Ve bulut bilişim işletmelerin operasyonlarını süratli ve basit bir halde ölçeklendirmesini olası kılmıştır.

Bunlar, hızla gelişen teknolojinin iş dünyasını değişiklik yapma yollarına dair bir tek birkaç örnektir. Teknoloji devamlı olarak gelişmektedir ve işletmelerin rekabetçi kalabilmek için bu değişikliklere ahenk sağlayabilmeleri gerekmektedir.

Dijital Ekonominin Yükselişi

Dijital iktisat, web ve dijital teknolojilere dayalı yeni bir ekonomik sistemdir. Dijital iktisat hızla büyüyor ve işletmeler ve tüketiciler üstünde halihazırda mühim bir etkiye haiz.

Örnek olarak, dijital iktisat işletmelerin müşterilere yetişmesi ve ürün satması için yeni fırsatlar yaratıyor. Ek olarak işletmelerin birbirleriyle iş donanması yapmasını ve yenilik yapmasını da kolaylaştırıyor.

Dijital iktisat ek olarak tüketicilerin alışveriş yapma ve işletmelerle etkileşim kurma biçimini de değiştiriyor. Tüketiciler, ürünleri araştırmak, tutarları karşılaştırmak ve satın alma işlemleri yapmak için giderek daha çok interneti kullanıyor. Ek olarak işletmelerle irtibat oluşturmak ve fikirlerini paylaşmak için toplumsal medyayı da kullanıyorlar.

Dijital iktisat, iş dünyasında büyük bir güçtür ve işletmelerin rekabetçi kalabilmeleri için bunun tesirini anlamaları icap eder.

Yeni Bir İş Paradigmasına İhtiyaç Var

Değişen iş ortamı, hızla gelişen teknolojinin tesiri ve dijital ekonominin yükselişi, yeni bir iş paradigmasına gerekseme duyulduğunu gösteriyor.

Benzer Konular  Yarının Trailblazers İş Analitiklerinin Geleceğini Şekillendiren Vizyonerler

Geleneksel iş paradigması bu yeni ortamda artık müessir değil. İşletmelerin daha çevik, daha ahenkli, daha alan kişi odaklı ve daha yenilikçi olması gerekiyor.

Yeni iş paradigması hemen hemen ortaya çıkma aşamasındadır, sadece aşağıdaki ilkelere dayanacağı açıktır:

  • Çeviklik
  • Ahenk sağlama kabiliyeti
  • Alan kişi odaklılık
  • Yenilik

Bu prensipleri benimseyebilen işletmeler, yeni iş ortamında başarıya ulaşmış olmak için iyi bir konumda olacaklardır.

Antet Yanıt
Girişim rönesansı, girişimlerin küresel iktisat için giderek daha mühim hale geldiği bir dönemdir. Bunun sebebi, dijital ekonominin yükselişi, inovasyona olan artan gerekseme ve değişen iş ortamı şeklinde bir takım faktördür.
II. Değişen İş Paradigması Geleneksel iş paradigması artık eskisi kadar müessir değil. Bunun sebebi, değişimin artan hızı, işletmenin artan karmaşıklığı ve müşterilerin değişen gereksinimleri şeklinde bir takım faktördür.
III. Hızla gelişen teknolojinin İşletmeler Üstündeki Tesiri Hızla gelişen teknolojinin iş dünyası üstünde büyük bir tesiri var. Bunun sebebi, hızla gelişen teknolojinin işletmelerin haberleşme kurmasını, ortaklık yapmasını ve yenilik yapmasını kolaylaştırmasıdır.
IV. Dijital Ekonominin Yükselişi Dijital iktisat hızla büyüyor. Bunun sebebi, giderek daha çok insanoğlunun ürün ve hizmet satın almak için interneti kullanmasıdır.
V. Yeni Bir İş Paradigmasına İhtiyaç Geleneksel iş paradigması artık eskisi kadar müessir değil. Bunun sebebi, değişimin artan hızı, işletmenin artan karmaşıklığı ve müşterilerin değişen gereksinimleri şeklinde bir takım faktördür.

II. Değişen İş Paradigması

İş dünyası hızla değişiyor ve işletmelerin rekabetçi kalabilmek için ahenk sağlaması gerekiyor. Geleneksel iş paradigması, günümüzün süratli tempolu, dijital ekonomisinde artık müessir değil.

İş dünyasında yaşanmış olan temel değişimlerden bazıları şunlardır:

  • Hızla gelişen teknolojinin yükselişi, işletmelerin emek verme biçimini değiştiriyor.
  • Alan kişi giderek daha kuvvetli hale geliyor.
  • Rekabet giderek küreselleşiyor.
  • Değişimin hızı artıyor.

Bu değişiklikler daha çevik, uyarlanabilir ve alan kişi odaklı yeni bir iş paradigmasına gerekseme yaratıyor.

Yeni iş paradigmasının aşağıdaki ilkelere dayanması gerekecektir:

  • Hız
  • Çeviklik
  • Yenilik
  • Alan kişi odaklılık
  • İşbirliği

Bu yeni paradigmayı benimseyebilen işletmeler gelecekte başarıya ulaşmış olacaklardır.

Girişim Rönesansı: İş Paradigmalarını Yeniden Tanımlamak

III. Hızla gelişen teknolojinin İşletmeler Üstündeki Tesiri

Teknoloji, işletmelerin etkinlik gösterme biçimleri üstünde derin bir etkiye haiz. Geçmişte, işletmeler öncelikli olarak verimliliğe ve üretkenliğe odaklanıyordu. Sadece, günümüz işletmelerinin hızla değişen bir pazarda rekabet edebilmek için çevik ve uyarlanabilir olması da gerekiyor.

Teknoloji, işletmelerin birçok biçimde daha bereketli ve üretken olmalarına destek oluyor. Örnek olarak, otomasyon süreçleri kolaylaştırmak için kullanılabilir, suni zeka kararlar almak için kullanılabilir ve büyük veri eğilimleri ve kalıpları belirlemek için kullanılabilir.

Sadece teknoloji, işletmeler için yeni zorluklar da yaratıyor. Örnek olarak, işletmeler artık kendilerini siber saldırılardan koruyabilmeli ve ek olarak topladıkları devamlı artan veri miktarını yönetebilmelidir.

Genel hatlarıyla, teknoloji işletmelerin etkinlik gösterme biçimleri üstünde pozitif yönde bir etkiye haiz. Sadece, işletmelerin rekabetçi kalabilmek için değişen manzaraya ahenk sağlamaya hazır olması icap eder.

Girişim Rönesansı: İş Paradigmalarını Yeniden Tanımlamak

IV. Dijital Ekonominin Yükselişi

Dijital iktisat, çevrimiçi gerçekleşen ekonomik aktiviteyi tarif etmek için kullanılan bir terimdir. Hızla büyüyen bir pazardır ve 2025 yılına kadar küresel GSYİH’nın mühim bir payını oluşturması beklenmektedir.

Benzer Konular  İnovasyon Katalizörleri İş Modelleri aracılığıyla başarıyı nasıl hızlandıracaksınız

Dijital ekonominin yükselişi, parlak zeka telefonlar ve öteki mobil cihazların giderek daha çok benimsenmesi, e-ticaretin büyümesi ve suni zeka ve blok zinciri şeklinde yeni teknolojilerin geliştirilmesi şeklinde bir takım unsur tarafınca yönlendiriliyor.

Dijital iktisat, her ölçekteki işletme üstünde derin bir etkiye haiz. İşletmelerin etkinlik gösterme biçimini, müşterilerle etkileşim kurma biçimini ve rekabet etme biçimini değiştiriyor.

Dijital ekonomide başarıya ulaşmış olmak için işletmelerin değişen manzaraya ahenk sağlayabilmeleri icap eder. Teknolojiyi kendi avantajlarına kullanabilmeleri ve müşterilerinin gereksinimlerini karşılayan yenilikçi mamüller ve hizmetler yaratabilmeleri icap eder.

Dijital iktisat işletmeler için büyük bir fırsattır, sadece hem de bir takım güçlük da doğurur. İşletmelerin bu zorlukların bilincinde olması ve bunlarla başa çıkmaya hazır olması icap eder.

Dijital ekonominin getirmiş olduğu zorluklardan bazıları şunlardır:

  • Hızla gelişen teknolojinin artan maliyeti
  • Kalifiye iş gücüne gerekseme var
  • Verileri ve gizliliği koruma ihtiyacı
  • Düzenlemelere uyma ihtiyacı

Bu zorluklara karşın, dijital iktisat işletmeler için büyük bir fırsattır. İşletmeler dijital ekonomiyi benimseyerek verimliliklerini artırabilir, yeni müşterilere ulaşabilir ve yeni çıkan ürünler ve hizmetler yaratabilirler.

Girişim Rönesansı: İş Paradigmalarını Yeniden Tanımlamak

V. Yeni Bir İş Paradigmasına İhtiyaç

Geleneksel iş paradigması artık 21. yüzyılın zorlukları ve fırsatları için kafi değil. Dünya hızla değişiyor ve işletmelerin hayatta kalabilmek için ahenk sağlaması gerekiyor.

Yeni bir iş paradigmasına gerekseme duyulmasının birtakım sebepleri şunlardır:

  • Dijital ekonominin yükselişi, işletmelerin müşterileriyle etkileşim kurma biçimini değiştirdi.
  • Teknolojik yeniliklerin giderek hızlanması, işletmelerin bu hıza ayak uydurmasını zorlaştırıyor.
  • Küreselleşen iktisat işletmeler için yeni zorluklar yaratıyor.
  • İşgücünün değişen demografik yapısı, işletmelerin yeni emek verme yöntemlerini benimsemesini icap ediyor.

Yeni iş paradigması, 21. yüzyılın zorluklarıyla başa çıkabilmek için çevik ve uyarlanabilir olmalıdır. Değişimi ve yeniliği kucaklayabilmeli ve sürdürülebilir bir rekabet pozitif yanları yaratabilmelidir.

Yeni iş paradigmasının özellikleri şunlardır:

  • Alan kişi deneyimine odaklanma
  • Yeniliğe bağlılık
  • Küresel bir zihniyet
  • Bir ortaklık kültürü

Yeni iş paradigmasını benimseyen işletmeler 21. yüzyılda başarıya daha iyi konumlanacaklardır.

VI. Yeni Bir İş Paradigmasının Temel Unsurları

Yeni bir iş paradigmasının temel unsurları şunlardır:

Alan kişi odaklılık: Yeni iş paradigması alan kişi odaklıdır, şu demek oluyor ki müşterilerin gereksinimlerini hem yenilikçi bununla beraber sürdürülebilir bir halde karşılamaya odaklanmıştır.
Dijital dönüşüm: Yeni iş paradigması dijital odaklıdır; şu demek oluyor ki yeni çıkan ürünler ve hizmetler yaratmak, alan kişi deneyimlerini iyileştirmek ve büyümeyi sağlamak için hızla gelişen teknolojinin kullanımına dayanmaktadır.
Çeviklik ve ahenk kabiliyeti: Yeni iş paradigması çevik ve ahenk kabiliyetine haizdir; şu demek oluyor ki değişen piyasa koşullarına ve alan kişi gereksinimlerine süratli bir halde cevap verebilir.
İşbirliği ve işbirliği: Yeni iş paradigması işbirliğine ve ortaklığa odaklıdır; şu demek oluyor ki yeni kıymet yaratmak için başkalarıyla müessir bir halde emek verme becerisine dayanmaktadır.
Sürdürülebilirlik: Yeni iş paradigması sürdürülebilirdir, şu demek oluyor ki etraf de dahil olmak suretiyle bütün paydaşlar için uzun vadeli kıymet yaratmak suretiyle tasarlanmıştır.

Benzer Konular  Analytics Dalgalanma Veri Mükemmelliği Dalgasına Nasıl Bineceğiniz

Yenilikçilik Kültürü Yaratmak

Rekabette önde kalmak isteyen her işletme için yenilikçilik kültürü eğer olmazsa olmazdır. Günümüzün hızla değişen dünyasında, işletmelerin başarıya ulaşmış olmak için hızla ahenk sağlayabilmeleri ve değişebilmeleri icap eder. Yenilikçilik kültürü, personelleri alışılmışın haricinde düşünmeye ve yeni fikirler üretmeye teşvik eder. Ek olarak, iş yerinde coşku ve enerji duygusu yaratır ve bu da üretkenliğin artmasına yol açabilir.

İşletmelerin bir inovasyon kültürü yaratmak için yapabileceği birçok şey vardır. Bunlardan en mühimleri şunlardır:

  • Çalışanların karar alma yetkisini çoğaltmak
  • Risk almayı teşvik etmek
  • Destekleyici bir ortam yaratmak
  • Yeniliği ödüllendirmek

İşletmeler, yenilikçilik kültürü oluşturarak rekabette öne geçme ve uzun vadeli başarıya yetişme şansını artırabilirler.

Yeni Bir İş Paradigmasının Uygulanması

Yeni bir iş paradigmasını icra etmek sıkıntılı bir vazife olabilir, sadece rekabette önde kalmak isteyen işletmeler için eğer olmazsa olmazdır. İşte yeni bir iş paradigmasını başarıyla icra etmek için birtakım ipuçları:

  • Ilk olarak mevcut iş modelinizi değerlendirip iyileştirilmesi ihtiyaç duyulan alanları belirleyerek işe başlayın.
  • İşletmenizin geleceği için net bir vizyon geliştirin ve buna iyi mi ulaşacağınıza dair bir plan oluşturun.
  • Çalışanlarınızın yenilikçi ve yaratıcı olmalarını sağlayın.
  • İşbirliği ve takım emek vermesi kültürünü yaratın.
  • Hedeflerinize ulaşmanıza destek olacak yeni teknolojilere ve süreçlere yatırım yapın.
  • İlerlemenizi ölçün ve gerektiğinde ayarlamalar yapın.

Yeni bir iş paradigmasını icra etmek sıkıntılı bir süreç olabilir, sadece rekabette önde kalmak isteyen işletmeler için eğer olmazsa olmazdır. Bu ipuçlarını takip ederek başarı şansınızı artırabilirsiniz.

IX. Yeni Bir İş Paradigmasının Başarısının Ölçülmesi

Yeni bir iş paradigmasının başarısını ölçmek zor olabilir, bundan dolayı her insana uyan tek bir yaklaşım yoktur. Sadece, yeni bir iş paradigmasının tesirini değerlendirmek için kullanılabilecek bir takım temel ölçek vardır, bunlar şunlardır:

  • Artan gelir
  • Alan kişi memnuniyetinin artması
  • Azaltılmış maliyetler
  • Artan inovasyon
  • Gelişmiş çalışan iştirakı

Bu nicel ölçümlere ayrıca, yeni bir iş paradigmasının nitel tesirini de dikkate almak önemlidir. Örnek olarak, yeni bir iş paradigması daha pozitif yönde bir emek verme ortamı yaratabilir, daha çok iş birliğini teşvik edebilir ya da çalışanların işletme üstünde daha büyük bir etkiye haiz olmasını sağlayabilir.

Netice olarak, yeni bir iş paradigmasının başarısı, organizasyonun muayyen hedeflerine bağlı olacaktır. Sadece, yukarıda belirtilen ölçümleri dikkatlice izleyerek, organizasyonlar yeni iş paradigmalarının istenen neticeleri elde edip etmediği hikayesinde daha iyi bir düşünce edinebilirler.

S: İş paradigması nelerdir?

A: Bir iş paradigması, bir işletmenin işleyiş biçimini yönlendiren inançlar, değerler ve varsayımlar kümesidir.

S: Geleneksel iş paradigması ile yeni iş paradigması arasındaki ayrım nelerdir?

A: Geleneksel bir iş paradigması, istikrarlı, öngörülebilir bir pazar fikrine dayanır. Yeni bir iş paradigması, devamlı değişen, yıkıcı bir pazar fikrine dayanır.

S: Yeni bir iş paradigmasının temel unsurları nedir?

A: Yeni bir iş paradigmasının temel unsurları çeviklik, yenilikçilik ve alan kişi odaklılıktır.

GökTürk Doğan, dijital dünyanın gelişimini yakından takip eden bir teknoloji meraklısıdır. Yıllardır çeşitli dijital platformlarda içerik üreten ve yazılar kaleme alan Doğan, Netagac.com'u teknoloji, dijital pazarlama ve yaşam tarzı gibi geniş bir yelpazede özgün bilgiler sunmak amacıyla kurmuştur. Blogunda, okuyucularına değerli içerikler sunarken, aynı zamanda teknoloji ve internetin günlük yaşam üzerindeki etkilerini de derinlemesine analiz etmeyi hedeflemektedir.

  • Toplam 364 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

İş analizi stratejilerinin sırlarını açıklamak için parlaklık için planlar

Girişim 2 hafta önce

İçindekilerİş analizi nelerdir?3. İş analizi nelerdir?4. Değişik eylem analizi erkekler5. İş analitiğinin yararları6. İş analizi iyi mi uygulanır7. İş analitiğinin zorluklarıBusiness Analytics’mağara geleceği9. 10. Sual ma Yanıt 1. 2. İş analizi nelerdir? 3. İş analizi niçin önemlidir? 4. Değişik eylem analizi erkekler 5. İş analitiğinin yararları 6. İş analizi iyi mi uygulanır 7. İş analitiğinin zorlukları 8. İş Analitiğinin Geleceği 9. 10. Sual ma Yanıt Hususiyet İş analizi Data bilimi Data display Kılga öğrenimi Öngörücü eleştirel Tarif İş kararını uygun için data ma eleştirel kullanması Verilerin incelenmesi ma reel acun problemlerine uygulanması Verileri çattırmak için grafiklerin ma grafiksel temsillerin kullanması Verilerden öğrenebilecek algoritmaların geliştirilmesi Gelecekteki vakalar hakkındaki tahminlerde olmak için data kullanması Tarafsız İş performansını çoğaltmak için Çevremizdeki dünyayı tahmin etmek için Verileri müessir bir halde çattırmak için Görevleri mekanize etmek ma değişmeyen Bilinçli kararlar için Metot Data cem, çözümleme ma display İstatistik, kılga öğrenimi ma suni yoldaşlık Gişe, gişe […]

Küçük işletmelerin değerleri ve misyonu hizalayarak nasıl gelişebileceği amacın gücü

Girişim 2 hafta önce

İçindekilerKüçük tuvalet niçin önemlidir?Küçük fakat işletmenin amacıKüçük sahiplenme amacınızı nasıl tanımlarsınızKüçük fakat sahiplenme amacına haiz olmanın yararlarıKüçük Ancak İşletme Gaye Bildirimi Nasıl OluşturulurKüçük sahiplenme amacınızı nasıl iletebilirsiniz?İi. Küçük fakat işletmenin amacıIII. Küçük sahiplenme amacınızı nasıl tanımlarsınızV. Küçük İşletme Gaye Bildirimi Nasıl OluşturulurVI. Küçük sahiplenme amacınızı nasıl iletebilirsiniz?Vii. Küçük sahiplenme amacınızı nasıl ölçersinizKüçük sahiplenme amacınızla nasıl ön kalabilirsiniz?Küçük sahiplenme amacınızı nasıl gerçekleştirirsiniz Küçük tuvalet önemlidir. İş yaratırlar, yürümek yaratırlar ve mahalli ekonomiye katkıda bulunurlar. Elbette ufak fakat işletmenin amacı nelerdir? Ve ufak tuvalet değerlerini ve görevlerini amaçlarıyla nasıl hizalayabilir? Işte makalede, ufak işletmelerdeki amacın enerjisini araştıracağız. Amacınızı tanımlamanın, fakat vazife tez oluşturmanın ve amacınızı çalışanlarınıza ve müşterilerinize iletmenin önemini tartışacağız. Ek olarak, amacınızla ön yaşamak ve gerçeğe çevirmek amacıyla hediyeler vereceğiz. Küçük tuvalet niçin önemlidir? Küçük tuvalet ekonominin mühim fakat parçasıdır. İş yaratırlar, yürümek yaratırlar ve mahalli topluluğa katkıda bulunurlar. Küçük İşletme İdaresi’hangi gore, ufak tuvalet hususi işgücünün% üstünden fazlasını şevk […]

Yarının Trailblazers İş Analitiklerinin Geleceğini Şekillendiren Vizyonerler

Girişim 3 hafta önce

İçindekilerİi. İş analitiklerinin periyodik manzarasıIII. Data odaklı değişmeyen almanın yükselişiIV. Data görselleştirmenin önemiV. İş Analitiklerinin ÖncüleriVI. İş analitiklerinin tuvalet üstündeki tesiriVii. İş Analitiğinin ZorluklarıVIII. Business Analytics’kümes geleceği Yarının Trailblazers: Vizyonerler İş Analizi şekillendiriyor İi. İş analitiklerinin periyodik manzarası III. Data odaklı değişmeyen almanın yükselişi IV. Data görselleştirmenin önemi V. İş Analitiklerinin Öncüleri VI. İş analitiklerinin tuvalet üstündeki tesiri Vii. İş Analitiğinin Zorlukları VIII. Business Analytics’kümes geleceği İx. Icat Problemler Hususiyet İş analizi Data bilimi Kılga öğrenimi Suni eğilim Aka bulgular Data cem Değişik kaynaklardan data anlamak Data tasfiye ma kaba işleme Verileri etiketleme Yapı ma Tahsil Modelleri Verileri heves ma idare etme Data analizi Desenleri ma trendleri sağlamak amacıyla verileri bulmak Verilerden açıklama kurmak Kitaplar akdetmek Süreçleri maksimuma çıkarma Değişmeyen vermeyi araştırma Display Verileri çattırmak amacıyla gişe, gişe ma öteki görseller kurmak Verileri henüz yaklaşılabilir ma erişilebilir ağıl lütfetmek Değişmeyen vermeyi kaldırmak Idare et İlgi cazibeli paydaşlar Algoritmalar Sorunları sökmek […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele